Man ska inte ta allting för givet

I dag ska vi bli riktigt djupa i ett visst samtal och det är för en blogg jag läser.
Tänk vilken lyx igentligen om du tänker efter allt du klarar av helt själv.
Att kunns stiga upp på morgonen klä på sig själv,äta själv och gå på toaletten själv. Men tänk om dessa självklara saker tar slut en dag. Vi ser ner så mycket på varandra man får inte sticka ut genom att en gång i livet ställa upp i tv för då blir vissa så avundsjuka att man just råkade få lite extra uppmärksamhet än vad dem fick denna dag. Det ljugs och hittas på och skrivs massa saker allt för att höja sig själv till skyarna, och man tror sig göra sig rolig på andras bekostnad. Ja människor kan vara så elaka och göra elaka saker mot varandra och mycket ska man få höra och se innan man tappar öronen. Tänk om man i stället kunde vända på det att man ger komplimanger.  Ta en dag och säg något snällt till en människa en klapp på axeln kan räcka......
Ja efter jag läst dessa två bloggor om en mamma och hennes sjuka dotter så tänker jag inte ta någonting för givet längre.

Läs denna blogg den berör ända in i hjärtat www.jagefrisk.blogg.se  och öven madelenes mamma www.levaidag.blogg.se


Mitt hus


Här är mitt vackra dröm  hem från Karlsson hus. Gå gärna in påderas hem sida www.karlssonhus.se och dröm er bort en stund,

Jag har en dröm

Har ni varit med om det,att man har en dröm som man vill ska bli sann som man vill ska slå in!
Jag har en dröm och har haft länge nu! Den drömmen och den önska är ett litet  gulligt hus. Som jag vill köpa eller hyra.
Det behöver inte alls vara stort. I mina tankar ska det vara vitt med engelska kors fönster. Sen ska det vara en liten trädgård som Gillis kan ligga i så klart:) På baksidan ska det av det lilla vita huset vill jag ha en liten altan med kors staket helst vitmålat. Där på ska jag ha mina söta små vita utemöbler och fina krukor med blommor i på sommaren.
Inne i huset ska det vara vitt och beage. Vill gärna ha ett ljust lantligt kök som jag kan baka i. Ett sött litet vardagsrum med öppen spis eller kakelugn:) Ja gud vad jag önskar att detta skulle bli sant skulle bli världens lyckligaste och snällaste då!
Att drömma sig bort i bland kan vara en härlig känsla!


Fynd


I dag har jag fyndat:) Hittade lite saker till köket handuk, grythandske och grytlapp för 71 kr tycker jag är rimligt.
Händer mycket i mitt liv nu har fått nytt jobb som jag kommer stortrivas med kunnde inte bli mkt bättre! Så just nu är jag hur lycklig som helst!

Dambesök


Gillis har haft dambesök i dag! Av Bessi som är 4 månader

Myshörnan


Detta är myshörnan i sovrummet just nu. Så skönt att gå och lägga sig på kvällen och se en bra film på tv:)
Lördag kväll och jag är ledig i två dar till...lyx.! I kväll ska vi hem till Januarigatan på film och mys. Blir en skön promenad bort i det kalla vädret.Gillis och jag har tränat stenhårt här i dag. Gullepojken har lärt sig att vinka. Han är så lätt lärd och duktig bara man har godis i handen så funkar det mesta! Lagat middag åt minkäre far här i dag så nu är han mätt och belåten:) Ha en trevlig lördag kväll allesammans/Sophia

Vita stjärnor


Hittat två fina fita stjärnor,tyckte dem gjorde sig bra ovanför sängen!

stjärnor


Herr Gillis bild nr1

 
Ja ni som känner och har träffat denna hund vet ju kanske att han har en del konstiga saker för sig!
Tar sönder grannarnas porslintomte, stoppar fiskar i munnen,stark och envis som en oxe,bortskämd, vill helst ligga i knät, bli klappad hela tiden, hoppar upp på bordet och tar julskinkan,snattar i djuraffären, Men detta tar priset när jag kommer ut i duchen och ska krypa ner i min nybäddade säng ja vem har då inte passat på att brett ut sig själv där och även tatt för sig utav täcket....Jag förstår inte detta kan ju inte vara normalt att en hund gör så här. Arg !!!! ja det kunde jag ju inte bli kunde knappt hålla kameran stilla för jag skrattade sådant! Tur att det är den sidan Gustaf ligger på för jag orkar inte bädda rent nu i kväll igen...:)

bild2


bild3


bild4


Ny badad


I dag har vi varit på långpromenad i det vackra vädret ett....ett varv runt ica.......skoja bara..!:)
Vi har gått runt strandpromenaden och pastejköket hem till mamma då vi fick god middag!
Dem som påstår sig har powerwalkat i dag lever på ren lögn för då måste ni slagit omkull redigt i dag för gud vad halt det är ute rena undret att allt är inntakt:) Vi är nybadad här i dag...välbehövligt! så nu luktar han gott igen och är ren och fin. Gillis har även fått en nytt koppel och halsband i färgen lila "så snyggt" Han drog nämligen sönder sitt i går.Måste öva att gå fot mer nu allså:) Nu ska jag ha myskväll och vänta på att den stora kärleken kommer senare i natt han är på personalfest i kväll tror han kommer ha huvudvärk i morgon:) Kram

Home


Har ju varit lång ledig nu och  tänkt att jag skulle fixat och donat så mycket här hemma.....ja eller hur!
Bokstäverna placerade jag ovanför matbordet i vardagsrummet tycker dem gör sig bäst där!
Är lite sugen på attgöra om gär hemma men vet inte hur var eller när...kanske är rätt nöjd ända men något måste man ju syselsätta sig med när man är ledig och alla andra jobbar!  Har fått höra två roliga saker på kort tid och det är att två av mina vänninor ska ha barn och det tycker jag ska bli så himla roligt...jag längtar verkligen!

Fixat lite


Kök


I kväll var tjejerna och jag bjudna till Louise på god  mat och lite tjej snack givetvis...
Louise har renoverat en lägenhet som hon har gjort jätte fin hon är så duktig så!
Nytt kök nya golv och nya tapeter. Och jätte go paj! Hon är helt fantastisk i hemmet:)

Köket


Sovrum


Lilla Zigge


Flickorna


Ny städat vardagsrum


Redan Tisdag dagarna går så fort har jobbat i dag så nu ska jag njuta av tre dagars ledighet....gud så skönt!
I kväll tänker jag bara ligga och slappa och se på tv...härligt! Blev uppbjuden till Madelene i går efter som det var (trettondagsafton) vi skulle bara ta ett glas vin"ja eller hur"råkade sluta med en halv vinare för min del undrar vem det var som fyllde på det glaset?:) Vid midnatt kände jag att det var dags att ge mig hem och hoppa direkt i säng! Väl innanför dörren satt det en söt hårig liten kille och väntade lika glad som vanligt! Var inte lika kul i morse när klockan ringde vid 7.
Men en varm duch frukost och en liten kort promenad runt ica var jag som en ny människa igen:) Men en rolig trettondagsafton det hade jag.....synd att inte Becca var med!!! Nu ska jag äta lite sen middag det är pappa som har varit här och visat upp sina kok konster hans köttfärsås och spagetti inte helt fel.....han är så snäll fick en liten platt tv att ha i sovrummet heromdagen......jag låvar hade inte tjatat alls:) Har låvat att ta ta god hand om honom när han bli pansionär!
Kram

Fattig just nu

 
Uch dettta är ingen rolig månad jag är helt pank och det är bara den 5 Januari i dag....alltså är så fattig så det är nästan så att socialen har ringt mig och erbjudit mig pengar:)....det var inget kul skämt alls...!Fick ett present kort av min bror i julklapp och det har jag använt nu blev en liten hall lampa....Tack så mkt Erik!.....Tycker livet rullar på är glad och lycklig och har fortfarande min sjuka humor kvar och har alltid haft:) Brukar säga det att jag har aldrig tråkigt för jag har lätt för att roa mig själv....Nä nu måste jag göra lite nytta här hemma ett varv med dammsugaren skulle inte vara fel...Kram

Gulle grynet Gry


I dag har jag fått den stora äran att vara barnvakt åt den sötaste och envisaste tjejen i hela Tranås...
Jag ska lära henne massa nya ord och saker:) Snart kommer hon den lilla höna och jag ska dränka henne i pussar!

RSS 2.0